Нападателят на Суонси Андре Аю и мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини бяха избрани за най-добри във Висшата лига за миналия месец август. 

Новото попълнение на Лебедите започна по впечатляващ начин кампанията, след като се отчете с 3 попадения на сметката си и е в основата на силното начало на отбора, който има 8 точки до момента и все още е без загуба. 

Бившият играч на Марсилия изпревари в анкетата съотборника си Бафетимби Гомис, както и дуото на Манчестър Сити Александър Коларов и Давид Силва, Крис Смолинг от Манчестър Юнайтед и Риад Марез от Лестър. 

Наградата за Пелегрини е очаквана, след като Гражданите спечелиха първите си 4 мача от сезона, вкарвайки 10 гола в тях и не получавайки нито един, което им помогна да отворят ранен аванс пред основните си конкуренти, които не започнаха толкова убедително. 

„Приятно е, защото това означава, че отборът се справя наистина много добре до момента. Завършихме добре миналия сезон и бе важно да започнем силно и новия, което става и затова съм много доволен. Целта е да продължим по същия начин” коментира чилиецът, който поднови договора си наскоро до 2017-а и знае, че не може да си позволи нов сезон без отличие.