Тотнъм най-накрая успя да се отърве от Емануел Адебайор, след като се споразумя с него договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие. 

Шпорите отдавна опитваха за разкарат нападателя, който миналия сезон игра малко, а през лятото така и не се намери кой да го купи. 

Лондончани не картотекираха тогоанеца за мачовете от Висшата лига и Лига Европа и сега най-после се разделиха с него, като най-вероятно са били принудени да му платят солидно обезщетение, тъй като играчът не искаше да напусне сам. 

„Мога да потвърдя, че постигнах споразумение с Тотнъм Хотспър договорът ми да бъде прекратен. Благодарен съм за всичко на клуба и феновете му и им желая всичко най-хубаво за в бъдеще” обяви Адебайор в официално съобщение. 

В петък мениджърът Маурисио Почетино обяви, че е информирал отдавна нападателя, че няма бъдеще на „Уайт Харт Лейн” и сега двете страни са успели да намерят решение на проблема и да се споразумеят. 

Адебайор изкара 4 сезона в Тотнъм, като първоначално бе под наем от Манчестър Сити през 2011/12, когато отбеляза 18 гола през кампанията и бе купен. След идването на Почетино през 2014-а обаче, стана ясно, че той няма бъдеще в клуба. През лятото бе свързван с Астън Вила, но до сделка не се стигна и сега също не е ясно къде ще продължи кариерата си.