Героят на Евертън от мача с Челси Стивън Нейсмит призна, че е искал да напусне клуба е и останал много разочарован, когато Роберто Мартинес дори не е обмислил оферта от Норич на стойност 8 милиона паунда в последния ден от трансферния период. 

Атакуващият футболист може и да не е започнал нито един двубой през сезона в английския елит, но в събота влезе в самото начало след контузията на Мухамед Бешич и се отчете с перфектен хеттрик – ляв крак, десен крак и глава, осигурявайки знаменита победа над Челси с 3:1. 

„Когато не играеш всяка седмица, трудно приемаш пропуснатите възможности да напуснеш клуба. В крайна сметка обаче нищо не зависеше от мен и мениджърът просто каза, че не иска да ме пусне да си тръгна“ заяви Нейсмит. 

„От една страна това бе хубаво, но когато отново не играеш е трудно да се приеме. Нещата във футбола обаче бързо се променят и се надявам, че съм показал своите качества и ще започна да играя редовно. Просто знаех, че трябва да работя здраво и да бъда готов да използвам възможността, която ще получа. Когато вкарах третия гол бях наистина изключително доволен и щастлив“ добави той.