Нападателят на Суонси Мичу обмисля да прекрати кариерата си заради непрекъснатите проблеми с контузии, твърдят слухове около играча. 

Испанецът претърпя нова операция на глезена, но възстановяването му не върви по план и затова той преценява внимателно възможностите за бъдещето си. В момента той е в родината си, където провежда рехабилитация. 

Футболистът има много сериозни проблеми през последните два сезона, като през миналия записа само 5 участия за Наполи, където бе преотстъпен под наем. 

През лятото Лебедите искаха да се разделят с него, но това така и не стана. Той обаче няма бъдеще в тима на Гари Монк, който твърди, че не е чул нищо за отказване. 

„Доколкото зная преговорите с него продължават, но той не е при нас. Готви се в Испания и ние търсим вариант да се споразумеем с друг отбор, за да го вземе или пък да намерим начин да се разделим, който е удобен за всички. Вярно е, че нещата при него се забавиха, но не съм чул нищо за отказване“ заяви Монк. 

Мичу предизвика фурор с екипа на Суонси през в дебютния си сезон в отбора (2012-13), когато вкара 22 гола в 43 мача. Това му донесе нов договор до лятото на 2016-а, като той се надяваше, че клубът ще се съгласи да му изплати дължимите 1,5 милиона паунда и да го освободи, но това до момента не се случва.