Бившият лекар на Челси Ева Карнейро заяви, че английската футболна асоциация не успява да се справи с проявите на сексизъм и прави труден живота на жените във футбола.

Карнейро говори за пръв път след инцидента с треньора на Челси Жозе Моуриньо. Тя заяви, че не е потърсена от футболните власти по време на разследването, за да чуят и нейната версия.

Родената в Гибралтар Карнейро и екипът й бяха наказани от португалския треньор, след като влязоха на терена, за да помогнат на падналия Еден Азар по време на мача от първия кръг във Висшата лига, което временно остави "сините" с 9 човека срещу 11 от Суонси.

В крайна сметка това не се оказа фатално за Челси и срещата на "Стамфорд Бридж" завърши 2:2, но въпреки това Моуриньо реши да накаже лекарите в тима си.

Футболната асоциация на Англия оправда Моуриньо по обвинението, че той е използвал дискриминационни думи по адрес на Карнейро.

"Когато се пренебрегнати доказателства, това със сигурност ще повлияе на констатациите", казва лекарката в специално изявление.

Карнейро каза още, че е обиждана на сексистка основа от фенове през миналия сезон.

"Подобни инциденти и липсата на подкрепа от страна на футболните власти прави присъствието на жените във футбола много трудно", каза още Карнейро.