Мениджърът на Съндърланд Дик Адвокаат очаквано напусна клуба, след като още вчера се заговори, че това ще се случи. 

Холандецът бе назначен на „Стейдиъм ъф Лайт" през март 2015 г. след раздялата с Густаво Пойет и успя да запази елитния статут на Черните котки. Първоначално той напусна през лятото, след което промени решението си и реши да остане, подписвайки за още един сезон.

Отборът обаче остава без победа след 8 кръга от Висшата лига с три равенства и пет загуби и е зоната за изпадане, като вчера пропиля два гола аванс при 2:2 срещу Уест Хям.

„Искам да благодаря на всички, които бяха за мен. Това е много специален клуб с много страхотни хора в него, но усещам, че е правилното време да направя това - не за мен, а за клуба, за да може човекът, който ще дойде на моето място да има време да си свърши добре работата" заяви холандецът. 

В изявление за пресата президентът на клуба Елис Шорт добави: „Аз съм тъжен от решението на Дик, но го уважавам. Той се отнесе с огромно уважение към този клуб и винаги е действал на 100 процента в наш интерес."

Асистент мениджърът Желко Петрович също напуска заедно с Адвокаат, а сред спряганите имена за поста са на Сам Алърдайс, Найджъл Пиърсън, Шон Дайш, Карл Робинсън, Джими Флойд Хасълбенк, Валтер Мадзари и Кевин Филипс.