Лошите новини за Нюкасъл продължават, след като днес стана ясно, че закъсалият тим от Висшата лига на Англия няма да може да използва титулярния си вратар Тим Крул до края на сезона. 

Холандецът пострада в двубоя на националния отбор срещу Казахстан, когато падна лощо на изкуствения терен в Астана и направените тестове потвърдиха, че е скъсал кръстни връзки на коляното. 

Той ще претърпи операция, след което ще се върне на Острова, за да започне рехабилитацията си. 

„Крайно съм разочарован, че изследванията потвърдиха най-лошите ми опасения. Сега ми предстои тежко възстановяване и здрава работа. Разбит съм, че няма да мога да помогна на отбора, но вярвам, че той е способен да се мери с най-добрите“ заяви Крул. 

Случилото се обаче носи сериозни проблеми на мениджъра Стив Макларън, тъй като и резервата Карл Дарлоу е с травма. При това положение преотстъпеният на Кроули Фреди Уудмън бе върнат на „Сейнт Джеймсис Парк“, като сега се очаква Роб Елиът да бъде титуляр. 

Свраките са последни в класирането, като нямат победа в първите си 8 мача от сезона.  Те ще се опитат да я постигнат в домакинството си на Норич следващата неделя.