Джорджинио Вайналдум вдъхнови Нюкасъл, след като реализира 4 гола за успеха с 6:2 над Норич, който бе първи за Свраките през сезона. 

Триумфът подобри актива на хората на Стив Макларън на 6 точки, но те остават в зоната на изпадащите. Канарчетата пък имат 9 и не са далеч от неприятностите. 

Холандецът откри в 14-ата минута след удар по диагонала. Гостите обаче удариха греда, а малко след това Мбокани изравни за тях засичайки пас на Мартин Олсон. 

Вайналдум обаче върна аванса на Свраките след попадение с глава в 26-ата минута, а след това се разписа и Айосе Перес за 3:1. Гостите обаче намалиха пасива си след попадение на Нейтън Редмънд, който бе оставен непокрит в 34-ата минута, а след паузата удар на Басонг бе избит от голлинията от Вайналдум. 

Противно на логиката на играта, в 64-ата минута Александър Митрович направи 4:2 след отлична работа на Сисоко, а почти веднага след това Вайналдум оформи хеттрика си, макар че в  ситуацията гостите правилно протестираха за засада на двама играчи на Нюкасъл, който искаха да засекат центриране на Янмаат, което направи холандецът. 

Норич удар още една греда, преди новата звезда на домакините да реализира и 4-и гол и да подобри настроението в клуба преди местното дерби със Съндърланд в следващия кръг.