Бившият нападател Дуайт Йорк обяви, че има интерес да стане мениджър на Астън Вила, след като Тим Шерууд беше уволнен след поражението с 1:2 от Суонси.

От клуба в Уест Мидланд обявиха, че са в напреднали преговори с бившия треньор на френския Олимпик Лион Реми Гард, а също така са във връзка Дейвид Мойс, който във Висшата лига води Евертън и Манчестър Юнайтед. Йорк, който има 97 гола в 250 мача за Вила, няма опита да бъде мениджър на най-високо ниво.

"След като толкова млади хора показват, че са готови на смели решения, аз не виждам никакъв проблем моето име да присъства в списъка с кандидати. Хората казват, че нямам никакъв опит, но ние също така виждаме и много хора с достатъчно опит, които имат проблеми да си свършат работата", сподели Йорк.

"Знам какво представлява този клуб отвътре. И когато гледам какво представлява съблекалнята, мисля че има достатъчно качествени хора, които могат да извадят Астън Вила от това място в класирането, което заема."

"Време е собствениците на клуба да дадат шанс на млад мениджър. Аз съм от 30 години във футбола и понякога си мисля, че все едни и същи хора се въртят от пост на пост, от отбор на отбор. Така че е време да влезе и свежа кръв в тази професия".

"Да, Астън Вила е най-големият отбор в Мидландс, но нищо такова не показват хората като действия за този отбор", добави Йорк, който се доказа на Острова с екипа на Манчестър Юнайтед