Реми Гард обяви, че се чувства поласкан да води Астън Вила, след като официално бе обявен за мениджър на бирмингамци с договор до лятото на 2019-а година. 

Тази вечер той ще изгледа на живо двубоя срещу Тотнъм, след което от утре ще започне работата си в клуба, а официалният му дебют ще бъде срещу Манчестър Сити в неделя. 

„За мен е невероятна чест, че ставам мениджър на такъв страхотен клуб. Срещите ми със собственика Ранди Лърнър и изпълнителния директор Том Фокс бяха много позитивни. Те имат амбициозни планове и съм развълнуван, че се обърнаха към мен в стремежа да ги реализират“ заяви французинът. 

„Очевидно задачата пред нас е много трудна, но аз очаквам с нетърпение предизвикателството и се надявам на получа подкрепа от всички, които обичат Астън Вила“ добави Гард, чийто нов отбор е в серия от 6 поредни поражения и е на последно място в класирането. 

„Никой не може да отрече, че изоставаме. Бяхме агресивни на трансферния пазар през лятото и определено сме по-добри от това, което показваме. Желаем на Реми успех. Той идва с идеи, чест, хумор и с увереност, че знае какво трябва да се направи, за да превърне Астън Вила в това, в което трябва“ каза собственикът Ранди Лърнър.