Маурисио Почетино предупреди младия халф на Тотнъм Деле Али да остане здраво стъпил на земята, въпреки бляскавото представяне на играча при успеха с 3:1 срещу Астън Вила снощи. 

Футболистът, който стигна и до националния отбор, бе избран за играч на мача, след като отбеляза един от головете за своя отбор и играе все по-силно. Съотборникът му Ян Вертонген дори го определи като „невероятен“ след сблъсъка. Мениджърът обаче бе по-спокоен. 

„Ние трябва да му доставим необходимите оръжия, за да подобри още играта си. Той е млад, а аз винаги казвам, че младите играчи трябва да бъдат стъпили здраво на земята. Това е важно, но когато той притежава подобни качества е логично да искаве да се развива. Разбира се, че съм доволен от него, а и от целия отбор“ заяви босът. 

Победата изкачи Тотнъм на 5-о място с 20 точки, само на 5 от върха. Шпорите поведоха с 2:0 до почивката след голове на Муса Дембеле и Али, преди Джордан Аю да даде шанс на Вила и тимът дори пропусна няколко положения. Хари Кейн в добавеното време гарантира, че бирмингамци ще загубят за 7-и път поред и то пред погледа на новия си мениджър Реми Гард. 

„Във футбола трябва да си винаги концентриран, но може би защото ние винаги искаме да атакуваме, понякога губим баланса си. Сбъркахме и допуснахме гол, но все пак всичко приключи добре“ добави Почетино.