Легендарната осмица на "Арсенал" Йън Райт обяснява във в. "Сън" защо е нечестно Оливие Жиру да поема цялата вина, ако отборът не спечели Висшата лига този сезон.

Оливие Жиру пое толкова критики, че е чудо как още не е посинял от тях. Неговите критици отново се появиха в неделя, след като той изпусна няколко чудесни положения при равния 1:1 на "Арсенал" с "Тотнъм".

Забравете за приказките им как това била най-добрата от години насам възможност на Артилеристите да спечелят титлата. С Жиру начело на атаката те нямат шанс. Да, французинът не показа най-доброто срещу Шпорите.

Но да се хвърля цялата вина върху него, е нечестно и погрешно. Ако шансовете на "Арсенал" за титлата се изпарят отново и този сезон, това няма да се дължи на факта, че Жиру играе отпред. Още по-малко, ако Тио Уолкот или Дани Уелбек е там.

И не забравяйте, че и горните двама също отнесоха много критики. За Уолкот, че "не е централен нападател", а за Дани - че "той не е достатъчно резултатен за човек, който играе като централен нападател". Това може да са основателни доводи, но най-важното от всичко е следното: никой не може да спечели лигата само с един човек отпред. Но ако и тримата са здрави, е, тогава "Арсенал" наистина може да успее.

Срещу "Тотнъм" имаше моменти, в които си казах, че ако Уолкот е на терена, Артилеристите можеха да използват ситуациите и вероятно да победят. Това, което не искам да виждам повече, е Оливие да се държи така, както правеше понякога в мача. Като се замеси в неправилните битки.

Бих искал отново да го видя като играча, който изглеждаше неудържим в мачовете срещу "Евертън", както беше срещу "Суонзи", дори на моменти срещу "Байерн" у дома. Когато той се бореше с Тио Уолкот кой да бъде титуляр, той бе далеч по-опасен, по-концентриран, по-убийствен.

Срещу Шпорите отношението му се промени. Той започна да се бута и дърпа с Ян Вертонген, оплаквайки се на рефера. Той допусна да се разсее от играта си, вместо да бъде нападателят убиец, вкарал 7 пъти в 7 мача за клуба и страната си.

И след като "Сити" направи равен с "Астън Вила", това бе чудесна възможност "Арсенал" да направи своята заявка. Което те пропуснаха. Точно тези са мачовете, които могат да решат сезона ти. Да се надяваме, че няма да съжаляват за изпуснатата възможност, а също че и "тримата амигос" (Жиру, Уолкот, Уелбек) скоро ще бъдат отново в състава.