Защитникът на Евертън Лейтън Бейнс е готов да изиграе първия си мач за сезона, след като е възстановен от контузията си. 

Футболистът, който е един от най-важните играчи на Карамелите, пострада на тренировка през август и заради травма в глезена, се наложи отново да бъде опериран. Сега обаче вече е готов, като все пак в петък ще стане ясно дали ще играе срещу Борнемут или не. 

„Лейтън Бейнс е готов във физическо отношение. Просто трябва да сме сигурни, че ще натрупа необходимия игрови ритъм и ще си върне увереността, което е най-важното. Трябва да сме внимателни и да работим всеки ден” заяви мениджърът Роберто Мартинес. 

„Той трябва да бъде готов да влиза без проблеми в единоборства и за спорните топки, защото когато си имал проблем в глезена, това не е лесно да се случи. Разбира е страхотно, че вече е готов, защото с качествата които има, ще станем още по-добри” добави той. 

„Едно от силните качества на нашия отбор е това, че има конкуренция за всяка една позиция. Искаме да се представим на максимално добро ниво и победата срещу Астън Вила определено е добро начало” добави Мартинес, чийто тим вече е 7-и в класирането.