Лошите новини за Астън Вила продължават. Не стига, че тимът изглежда обречен да изпадна от Висшата лига, ами сега остана за дълго време без един от младите си и талантливи играчи. 

Става дума за бившото крило на Барселона Адама Траоре, който ще бъде извън терените за около два месеца и половина заради счупена кост на крака от мача със Съндърланд през уикенда. 

19-годишният играч започна да показва добри неща с екипа на отбора в последните мачове и на него щеше да се разчита много в стремежа на бирмингамци на избегнат изпадането, но сега ще трябва да почива около 10 седмици. 

„Това е голям удар за нас, независимо за какъв играч става дума, тъй като периодът за възстановяването му е много голям. Не бих могъл да подценя евентуалния му принос за отбора, тъй като има качества да бъде впечатляващ” заяви мениджърът Реми Гард. 

Траоре, който ще навърши 20 години в края на месеца, бе купен от Вила за 10 милиона евро през лятото, макар че от Барселона все пак запазват възможност да си го върнат през следващите 3 години.