Англиийският Саутхемптън подсили атаката си с нападателя на Куинс Парк Рейнджърс Чарли Остин, обявиха официално от клуба. 

Счита се, че трансферната сума е около 4 милиона паунда, а футболистът подписа за 4 години и половина, като премина успешно медицинските тестове и договори личните си условия. 

На южния бряг искаха да вземат още един атакуващ игра заради продължаващите проблеми на Джей Родригес и затова се обърнаха към Остин, чийто договор с лондончани изтича през лятото. Първоначално той бе обявил, че ще остане, но това се промени. 

„Нямам търпение да започна да играя отново в новия си клуб” заяви 26-годишният играч, който лекува контузия през последния месец, но вече е почти възстановен. „Още от началото, когато разбрах за интереса от страна на Саутхемптън исках да премина при тях. Те вървят нагоре и за мен това е много важно” добави той. 

Остин вкара 18 гола през миналата кампания във Висшата лига, но и това не помогна на отбора му да избегне изпадането. Преди това вкара 20 гола през предишната кампания, а през тази има 10 до момента в 16 мача.