Емануел Адебайор отново е част от Висшата лига, след като подписа до края на сезона с Кристъл Палас. Той получи и №25 в отбора от „Селхърст Парк“. 

Бившият нападател на Арсенал, Манчестър Сити и Тотнъм бе свободен агент, след като се раздели с Шпорите през септември. Той обаче продължи да поддържа форма с личен треньор и треньор мина успешно медицинските прегледи. 

Все пак мениджърът Алан Пардю и екипа му ще има последната дума дали да бъде включен в групата за двубоя от ФА Къп срещу Стоук в събота, но по всичко изглежда, че състоянието му е съвсем прилично. 

През лятото Адебайор бе спряган за трансфер в Астън Вила, а след това бе свързван и с Уест Хям, но до преминаване в някой от тези отбори така и не се стигна. 

Палас е с третата най-слаба атака в английския елит само с 24 вкарани гола, като в последните си 5 мача не се разписа и загуби последните 4 двубоя. Всъщност, в миналата среща срещу Тотнъм тимът отбеляза, но това бе автогол на Ян Вертонген. От нападателите Фрейзър Кембъл, Дуайт Гейл, Конър Уикъм и Маруан Шамак един гол има единствено Уикъм.