Крилото на Съндърланд Адам Джонсън се призна за виновен по две от четирите обвинения, които му бяха повдигнати, на отхвърли другите две. 

Днес бившият английски национал се яви пред съда в Брадфорд за началото на процеса срещу себе си. Досега той твърдеше, че е невинен изцяло, но сега обяви, че се признава за виновен по обвиненията за секс с момиче под 16 години и за склоняване към секс. 

Той отрича другите две обвинения, които са за продължителна сексуална връзка с малолетната девойка. Така беше даден старт на делото срещу него и се очаква то да продължи със следващите заседания в следващите дни. 

Джонсън бе арестуван през март 2015-а година, когато бе обвинен за сексуален контакт с 15-годишно момиче. Твърди се, че той е склонявал момичето в периода между декември 2014 и януари 2015. Футболистът твърдеше, че не е знаел, че момичето е малолетно.  

Играчът очаквано получи подкрепа от семейството си, като в съдебната зала беше и приятелката му Стейси, която обаче логично отказа всякакви коментари по случая.