Саутхемптън ще бъде без нападателя си Чарли Остин за няколко седмици, след като снощи футболистът получи контузия при загубата от Борнемут с 0:2. 

Той напусна след час иска с разтежение в задната част на бедрото и ще пропусне следващите срещи на Светците. 

Поражението бе второ поредно за отбора на Роналд Куман, който бе крайно недоволен от представянето на своя тим, който загуби от Черешките в лигата за първи път от 1958-а година. 

„Направих промяна на схемата, но не мисля, че това бе големият проблем. Техният ляв защитник (Чарли Даниълс) ни донесе много неприятности, а освен това те започнаха амбицирани и печелеха доста от единоборствата”. 

„Това не е тактика, а вяра, дух, характер и психическа устойчивост. Ако питате играчите на Саутхемптън колко топки спечелиха и загубиха, сигурно 10 ще ви кажат, че загубените са били повече. Обикновено защитавам футболистите, но този път няма да го направя, защото Борнемут повече искаше победата от нас” коментира недоволният Куман. 

Мачът снощи ще се запомни и с инцидента на почивката, при който четвъртият съдия Кевин Френд припадна и удари главата си, след което бе откаран в болница, където остана през нощта. 

„Бях на пейката, когато той дойде при нас, след което изведнъж се строполи на земята. За няколко секунди мисля, че не знаеше къде се намира” каза още Куман.