Бившият английски футболен национал Адам Джонсън може да лежи 5 години в затвора, пише авторитетният английски вестник "Гардиън". 

Днес Джонсън беше оправдан по едно от обвиненията за сексуални отношения с 15-годишно момиче, фенка на Съндърланд. В момента тя е на 16 години, уточнява се в материала.

28-годишният бивш играч на "черните котки" призна, че се е целувал с непълнолетната девойка в колата си на 30 януари миналата година, но отрече двете по-тежки обвинения - за орален секс с нея и за сексуална игра, свързана с докосвания в интимната област и проникване с пръсти.

Съдът в Брадфорд го призна за невинен по обвинението за орален секс. По обвинението за докосване в интимната област обаче Джонсън беше осъден с 10:2 гласа (от осем жени и четирима мъже), като решението е било взето след близо 10-часово обсъждане. 

Така той попада в категорията "между 4 и 10 години зад решетките", като почти сигурно ще лежи пет години, се казва в материала. Следващото заседание, на което ще бъде произнесена присъдата, ще се състои след 2 или 3 седмици.

Момичето, което преобърна живота на Адам и практически сложи край на неговата кариера, се почувствала "използвана и изоставена" от своя идол.

Напускайки съда, Джонсън отказа да отговори на въпрос на журналист дали би искал да се извини на момичето за нанесените морални щети. 

              Рейндж Роувърът на Джонсън - в него той е опипвал 15-годишната си фенка...