Английският национал Джак Бътланд очаквано поднови договора си със Стоук Сити и се обвърза с клуба до лятото на 2021-а година. 

Предишният контракт на играча бе до 2019-а, но след много силното му представяне Грънчарите го наградиха и със солидно увеличение на заплатата. 

Бътланд пристигна в отбора през 2013-а, а след напускането на Асмир Бегович бързо се превърна в основна фигура в тима и привлече вниманието на някои от грандовете към себе си. 

„Ние сме много доволни, че футболист с качествата на Джак се обвърза с нас за дълго време. Той винаги е бил ценен високо при нас, но с представянията си надмина дори и нашите очаквания, откакто стана титуляр в отбора“ заяви изпълнителният директор Тони Скоулс. 

„Невероятно е. Дълго време чаках своя шанс, работех здраво и сега се наслаждавам на престоя си в отбора, така че съм радостен, че ще остана още по-дълго време. Решението бе лесно, защото клубът върви в правилната посока. Чувствам се много добре и не мога да искам нищо повече“ каза самият Бътланд.