Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери отново опита да снеме напрежението от отбора си преди решителната част от кампанията. 

Лисиците имат 5 точки аванс и докосват безпрецедентна титла във Висшата лига, но наставникът обяви, че върху тима няма напрежение. Той все пак призна че следващите 6 седмици са най-важните в клубната история. 

„Няма напрежението. Защо да има напрежение? Такова имаше в началото на сезона, когато трябваше да си гарантираме оцеляването. Сега се наслаждаваме на случващото се. В добра серия сме. Всичко е в наши ръце и искаме да продължим така“ заяви италианецът, чийто тим приема Саутхемптън в неделя. 

„Разбира се, че това е най-големият момент в клубната ни история, защото Лестър никога не е бил в подобна позиция на толкова късен етап от сезона и сега се борим за нещо, което бе немислимо на старта. Трябва обаче да подходим стъпка по стъпка. Няма да променяме подхода си към мачовете“ добави той, като заяви, че е поласкан от думите на сър Алекс Фъргюсън, който заяви, че тимът ще бъде заслужен шампион. 

„Хубаво е да чуем това, но още по-добре ще бъде, ако го направим. Сега единственото, което трябва да направим, е да се борим. След неделя може да имаме отново 5 точки преднина, но може да са 3 или 2, но това не е важно. Важното е да се представяме на ниво“ изткъна Раниери.