Аржентинската звезда Анхел Ди Мария обвини Луис ван Гаал за неуспешния си период в Манчестър Юнайтед. Крилото премина на "Олд Трафорд" през 2014 г. от Реал Мадрид срещу рекордна сума, но там изкара само един сезон, след което заигра за ПСЖ. Ди Мария призна пред британската телевизия BBС, че е напуснал Юнайтед, за да печели трофеи.

"Червените дяволи" наредиха пореден слаб сезон след ерата Сър Алекс Фъргюсън, а настоящият мениджър Луис ван Гаал почти сигурно ще си тръгне през лятото. Ди Мария обвини холандеца, че го е използвал на различни позиции, което се е отразявало на адаптацията му в Манчестър.

"Проблемът бе далеч по-голям от факта, че не ми дадоха възможност да се приспособя към отбора. Тръгнах си, а Юнайтед играе по същия начин. Аут от Европа са, далеч от върха във Висшата лига. Не мисля, че вината беше моя, или пък на моите съотборници.

Затова реших да напусна, не само за да съм щастлив, но и да печеля трофеи. Един мач започвах на една позиция, в следващия - на друга. Дори когато вкарвах голове, мениджърът отново ми сменяше поста. Това никак не ми помагаше да се сработя в отбора", коментира Ди Мария.

Аржентинецът в момента е далеч по-щастлив в Париж и похвали работата на треньора Лоран Блан. "Тука се чувствам доста по-комфортно и съм благодарен на треньора, който от самото начало бе наясно как искаше да ме използва на терена и не си промени виждането досега. Даде ми нужната свобода да се движа и да използвам празните пространства", сподели още асът на ПСЖ.