Защитникът Дани Симпсън ще пропусне празненствата на Лестър Сити за спечелването на титлата в Англия, след като получи съдебно нареждане да бъде в своя дом между 22 вечерта и 6 сутринта в следващите 21 дни. Той беше наказан с 300 дни неплатен обществен труд заради агресивно поведение и домашно насилие през юни миналата година, но изпълни по-малко от половината и това доведе до нова санкция.

"Причина за разпореждането е да бъде ограничена свободата на г-н Симпсън. Това е наказание за домашното насилие, за което той вече беше осъден. Постъпката на г-н Симпсън засегна много чувствителна тема в обществото и той трябва да изпълни присъдата. Не наложихме парична глоба, защото той има твърде големи финансови възможности и реално няма да я приеме като наказание", каза съдия Александра Симъндс.

Именно парична глоба беше желанието на адвоката на 29-годишния футболист - Гари Райън. По време на преразглеждането на делото той твърдеше, че медийното внимание не позволява на неговия клиент да изпълнява общественополезен труд. 

Симпсън беше осъден миналата година, след като полицейски служител, повикан в дома на футболиста, го видял седнал върху бившата му приятелка с увити ръце около нейния врат. Той отхвърли обвиненията, но в крайна сметка беше осъден.