Голмайсторът на Олимпик Марсилия Миши Батшуай ще напусне отбора след края на сезона, потвърди временният наставник Франк Паси. 

Белгиецът най-вероятно ще замине за Висшата лига на Англия, тъй като Уест Хям проявява сериозен интерес към него, а и мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино би искал да го има на разположение. 

„Всеки знае, че той си тръгва. Смятам, че дори в бюджета вече са предвидени парите от трансфера му“ заяви Паси. Неговият тим ще приключи първенството на разочароваща позиция в средата на класирането, но поне има шанс за трофей, тъй като другата седмица е финалът за Купата на страната срещу ПСЖ, когато Батшуай ще облече екипа за последно. 

22-годишният футболист се наслади на много силен сезон, макар че кампанията като цяло за клуба бе пълна катастрофа. Той се отчете с 22 гола и това му донесе място и в разширения състав на Белгия за европейските финали. 

Батшуай завършва втората си година в Олимпик, където пристигна от Стандард Лиеж, но първоначално бе резерва на Андре-Пиер Жиняк, който обаче напусна и това даде шанс на младока, който той сграбчи с две ръце.