Рафаел Бенитес даде надежда на феновете на Нюкасъл, че ще остане начело на отбора, но все пак иска да получи гаранции за амбициите на клуба. 

Испанецът стабилизира Свраките след идването си и завърши сезона със серия от 6 поредни мача без загуба, но това не бе достатъчно да се избегне изпадането. 

Вчера Нюкасъл размаза Тотнъм с 5:1 правейки може би най-добрия си мач за кампанията, а феновете ясно показаха, че искат Рафа да продължи работата си. Това обаче, все още не е сигурно, че ще се случи. 

„Сърцето ми казва да остана, защото това е отлична възможност. Атмосферата тук е прекрасна, всичко е наред, така че в това отношение нямам колебания. В същото време обаче, трябва и да мислиш в такива моменти, така че ще продължа разговорите с ръководството“ каза Рафа. 

„Казах, че съм доволен от всичко и сега просто трябва да сме сигурни, че ще направим всичко по силите си, за да се завърнем веднага. Феновете искат силен отбор и ние също. Трябва обаче да уточним всичко“ добави той. 

Бенитес вече е провел разговори със собственика Майк Ашли, които се очаква да продължат и през тази седмица, след което ще стане окончателно ясно дали ще остане или не.