Шефилд Уензди е само на победа от завръщане във Висшата лига, след като направи 1:1 в реванша от плейофите с Брайтън и елиминира съперника. 

Кукумявките се класираха за финала на „Уембли” след 2:0 в първия двубой, а на „Уембли” най-вероято ще играят с Хъл Сити, който има аванс от 3:0 след гостуването си на Дарби Каунти. 

Уензди никога не са били толкова близо до изкачване в елита след изпадането си през 2000 година, но през този сезон се справят отлично и след 6-о място през редовната кампания, са много близо до спечелването на промоция. 

Блайтън, който пропусна директната промоция заради голова разлика, а в първата среща загуби четирима играчи поради контузии, изигра много силно първо полувреме, в което създаде многобройни ситуации. 

Антони Нокер удари греда, а след това пропусна от чиста позиция, преди в 19-ата минута Люис Дънк да открие с удар отблизо. В 28-ата минута обаче гостите изравниха при спорни обстоятелства. 

Рос Уолъс центрира в наказателното поле, където Стив Хупър изблъска защитника Дънк, като и двамата пропуснаха топката, но заблудиха вратаря и той не успя да се намеси. Домакините претендираха за нарушение, но такова не бе отсъдено. 

До почивката вратарят на Уензди Киърън Уестууд се отчете с още добри намеси, а след нея гостите се подобриха и не допуснаха нов гол, гарантирайки си място на „Уембли” на 28 май.