Роберто ди Матео обяви, че иска да върне Астън Вила на мястото, което заслужава, след като официално бе потвърден за мениджър на отбора. 

Италианецът отдавна бе считан за сигурен нов наставник на изпадналия от Висшата лига тим и днес най-после назначаването му бе обявено официално. 

„Това е прекрасна чест за мен да бъде мениджър на този велик футболен клуб и аз очаквам с нетърпение предизвикателството да върна Астън Вила там, където е мястото на отбора“ заяви той пред официалния сайт. 

Договорът му е за 2 години, а макар че в съобщението не се споменава кой ще бъде неговият първи помощник, очакванията са скоро да бъде потвърден Стив Кларк за тази роля. 

Досега Ди Матео е работил в МК Донс, Уест Бромич, Челси и Шалке, като от 167 мача начело има 82 победи, което прави 49% успеваемост. Най-големият му успех бе триумфа в Шампионската лига с лондончани през 2012-а. 

Очаква се той да получи добра сума от новия собственик Тони Кся, за да инвестира във футболисти, които да помогнат да бързото връщане във Висшата лига.