Голмайсторът на Съндърланд Джърмейн Дефо поднови договора си с клуба за още един сезон и се обвърза с тима до лятото на 2019-а година. 

33-годишният нападател бе с основен принос за оцеляването на Черните котки във Висшата лига през миналата кампания, когато вкара 18 гола, някои от които от мното голямо значение. 

„Щастлив съм, защото още от първия ден, в който стъпих тук, получавам единствено обич от хората в клуба и най-вече от феновете. В началото на сезона наистина не играех на предпочитаната си позиция и ми бе трудно, но в крайна сметка трябваше да си свърша задълженията“ заяви Дефо. 

„Сам обаче дойде и ме постави на върха на атаката, което ми даде много сериозна увереност. Отношенията ми с него са много добри, защото той е страхотен човек и можеш винаги да го потърсиш и да говориш за неща извън футбола, което според мен е важно и това много ме радва“ добави футболистът, който бе третият най-добър английски реализатор на шампионата за сезона след Хари Кейн и Джейми Варди. 

„Джърмейн е един от най-великите нападатели в историята на Висшата лига и играч, който всеки треньор би се радвал да има на разположение. Той е във фантастична физическа форма и доказа качествата си, така че ние се радваме, че остава“ каза самият Алърдайс.