Джейми Варди отряза Арсенал и ще остане в Лестър. Шампионите обявиха официално, че нападателят се е споразумял за нов 4-годишен договор, който ще подпише официално след края на европейското участие на Англия. 

„Днес ФК Лестър Сити постигна договорка с агентите на Джейми Варди за удължаването на неговия договор с шампиона на Висшата лига за още 4 сезона. И двете страни се надяват, че това съобщение ще сложи край на спекулациите относно бъдещето на Варди и ще потвърди неговата отдаденост към клуба”. 

„Джейми ще продължи да бъде отдаден на националния отбор и ще положи всички усилия за успешно представяне на европейското първенство във Франция и няма да коментираме повече, докато турнирът не приключи” се казва в сайта на Лисиците. 

Арсенал бе готов да плати неустойката по договора на играча, който вкара 24 гола и бе в основата на сензационната титла на Лестър. В крайна сметка обаче футболистът явно е предпочел да остане на „Кинг Пауър Стейдиъм”, като се твърди че заплатата му е увеличена до по 100 000 паунда на седмица.