Тотнъм завърши трансфера на полузащитника на Саутхемптън Виктор Уаняма, който подписа договор за 5 години с Шпорите. 

Счита се, че трансферната сума е 11 милиона паунда, а Светците бяха принудени да продадат кениеца, тъй като той отказа нов договор с клуба и догодина щеше да стане свободен агент. 

„Ние се радваме да обявим, че завършихме трансфера на Виктор Уаняма от Саутхемптън. Договорът на полузащитника е до 2021-а година” се казва в официалното съобщение на лондончани. 

Самият играч пък се сбогува със тима от южния бряг с прочувствено писмо: „Това е изключително емоционален момент за мен да се разделя с клуба, който ми даде шанс да бъда първият играч от Кения играл във  Висшата лига. Искам да благодаря най-вече на феновете, на моите невероятни съотборници и на всички в Саутхемптън. Никога няма да забравя времето си в клуба, който винаги ще бъде в сърцето ми”. 

Така Уаняма отново ще работи с Маурисио Почетино, който през 2013-а го взе при Светците от Селтик. Халфът реализира 4 гола в 92 мача за Саутхемптън, а сега при Шпорите ще бъде конкуренция на Ерик Дайър и Муса Дембеле в средата на терена, като е изключително високо ценен заради уменията си в дефанзивен план.