Новакът във Висшата лига Мидълзбро се подсили с вратаря Виктор Валдес, който подписа за 2 години с тима от североизточна Англия. 

34-годишният бивш испански национал и футболист на Барселона и Манчестър Юнайтед, пренебрегна оферти от Португалия и Турция, за да остане на Острова. 

„Не може да си представите колко съм щастлив, защото не се случва често новаци да привличат подобни футболисти. Много съм доволен, защото той е напълно отдаден и от разговорите с него ние сме сигурни, че той знае защо идва тук и какво очакваме от него. За нас е привилегия, че подобен футболист идва тук” заяви мениджърът Айтор Каранка. 

Валдес почти не е играл през последните два сезона. В края на март 2014-а той получи тежка контузия на коляното и се възстановяваше няколко месеца. През януари 2015-а подписа с Юнайтед, но пък след това влезе в конфликт с Луис ван Гаал и тази зима изкара период под наем в Стандард Лиеж. Така за последните 2 години той има 10 мача. 

Боро се надява на успешен сезон след 7-годишното си отсъствие от Висшата лига. В тима преди това дойдоха Мартен де Роон, Бернандо Еспиноса и Виктор Фишер.