Съсобственикът на Уест Хям Дейвид Съливан заяви, че цената на Дмитри Пайе е 100 милиона лири, но клубът не е готов да се раздели с френския плеймейкър дори и срещу нея.

"Наслушах се на достатъчно глупости през последните шест седмици за интерес към Пайе. Той обаче не се продава. И на тези години той струва 100 милиона евро", каза Съливан.

"Пайе е изключително талантлив играч и може би най-добрият изпълнител на преки свободни удари в света. Той обаче има договор с нас, а от него знам, че иска да остане. Бихме помислили да го продадем, единствено ако някой друг клуб е готов да счупи рекорда за най-скъп играч в историята", обяви Съливан.

През февруари Пайе подписа нов договор с Уест Хям до 2021 година, който му носи по 125 000 лири седмично.

"Обикновено се случва така, че другите клубове идват с оферта от 30-40 милиона, но дават двойно по-голяма заплата на играча. Логично, той иска да си тръгне, но такава сделка нас не ни устройва. Сега е рано да говорим нов договор, защото Димитри подписа такъв през февруари. Ако продължи да играе по същия начин, може и да му вдигнем заплатата в края на сезона", каза още собственикът на Уест Хям.

С добрата си игра по време на цялото европейско Пайе си спечели място в идеалния отбор на Евро 2016.