Намиращият се в трудно състояние Хъл Сити сензационно победи Лестър с 2:1 в първи двубой от първия кръг на сезон 2016/17 в английската Висша лига, игран на стадион "КСОМ".

Шампионите бяха много по-добри през първото полувреме, но не успяха да вкарат положенията си и бяха наказани в добавеното време. Ернандес и Диоманде стреляха едновременно от въздуха и топката влетя в мрежата зад Шмайхел.

Секунди след почивката момчетата на Клаудио Раниери получиха право да изпълнят дузпа и Рияд Марез не сбърка, но десетина минути по-късно Робърт Снодграс върна аванса на своите с прекрасно изпълнение.

Така за първи път от създаването на Висшата лига действащият шампион започва сезона с поражение. В досегашните случаи първенците бяха постигнали 19 победи и 4 ремита.

Преди днешния двубой Хъл Сити разполагаше само с 13 здрави играчи от първия отбор, а за капак тимът няма постоянен мениджър и е единственият във Висшата лига този сезон, който не е направил нито една лятна покупка до този момент.


Шампионите стигнаха до първа възможност още в самото начало, когато Грей стреля, но се получи рикошет и кълбото мина над вратата. След това Хъл атакува и след изпълнение на корнер Дейвис шутира покрай страничната греда.

Трябваше да измине четвърт час игра, преди да видим следващата опасност. Джейми Варди опита да бие от движение в наказателното поле, но не уцели топката, а добавката на Рияд Марез профуча покрай дясната греда.

В средата на първото полувреме Марез беше в основата на нова опасност, а "лисиците" започнаха да играят много по-добре. Дринкуотър се озова на позиция на стрелба, но не успя да уцели вратата.

Пет минути преди паузата Лестър изпусна много добра възможност. Фухс се включи по лявото крило и получи от Муса, но беше отказан от вратаря. Варди беше блокиран, после Марез пробва добавка, но беше затворен и би неточно.

Прекрасно включване на Ахмед Муса отдясно изненада защитата на Хъл. Най-скъпата покупка в историята на "лисиците" не се полакоми и подаде на Варди, но неговият изстрел от движение се оказа много неточен.

В добавеното време на първата част "тигрите" ухапаха своя далеч по-качествен противник. Къртис Дейвис стреля с глава при изпълнение на корнер и Каспер Шмайхел спаси, но Абел Ернандес реализира с ефектна задна ножица с помощта на напречната греда. Голът обаче беше записан на Адама Диоманде, който също осъществи контакт с топката при един от рядко срещаните удари, нанесен почти едновременно от двама играчи.

Секунди след почивката Лестър получи право да изпълни дузпа заради нарушение на Хъдълстоун срещу Грей, което обаче започна извън пеналта. Рияд Марез застана зад топката и не сбърка.

В 57-ата минута обаче Хъл Сити си върна аванса в резултата след продължителна атака. Робърт Снодграс дебнеше на втора позиция и нанесе безпощаден удар с левачката, при който топката мина между краката на Морган и посети долния ляв ъгъл на вратата на гостите.

Вторият гол на Хъл стресна гостите и тяхната игра се срина за много дълго време. Снодграс дори можеше да довърши противника, но се получи рикошет.

Постепенно гостите все пак успяха да напипат ритъма и играта се пренесе в половината на техния противник. Четвърт час преди края на редовното време резервата Оказаки стреля мощно, но доста високо.

Хъл Сити се отбраняваше сравнително спокойно в оставащото време, а в 93-тата минута Дейвид Мейлър дори отправи страховит снаряд, минал покрай целта. В последните секунди Дринкуотър стигна до точен удар, но право в ръцете на Якупович.

 

Хъл Сити - Лестър 2:1

1:0 Адама Диоманде - 45' +1
1:1 Рияд Марез - 47', дузпа
2:1 Робърт Снодграс - 57'

 

Хъл Сити: Якупович, Ливърмор, Дейвис, Робъртсън, Елмохамади, Мейлър, Хъдълстоун, Клъкас, Диоманде, Снодграс, Ернандес

Лестър: Шмайхел, Ернандес, Симпсън (Уйоа - 83'), Морган, Фухс, Дринкуотър, Кинг (Амартей - 68'), Грей (Оказаки - 68'), Марез, Муса, Варди