Лошият късмет продължава да преследва младия английски вратар Джак Бътланд, който в понеделник ще претърпи нова операция. 

Футболистът на Стоук бе гласен за титуляр на европейското първенство, но получи фрактура на глезена по време на контролата с Германия през март и пропусна турнира във Франция. 

Впоследствие се оказа, че възстановяването му върви по-бавно и Шей Гивън бе на вратата на Грънчарите в първите мачове. Сега обаче стана ясно, че по време на тренировка Бътланд е увредил отново глезена си, което налага нова операция и съответно той няма да играе още два месеца. 

„В понеделник ще претърпя операция, която трябва да реши настоящите ми проблеми с глезена. Искам всичко да бъде наред, когато се върна и да няма излишен риск. Както винаги оставам позитивен и ви благодаря за подкрепата“ написа Бътланд в Туитър. 

Той получи много похвали за представянето си през предишния сезон, когато подобри сериозно играта си. Той обаче е само на 23 години, така че със сигурност най-добрите му дни са пред него.