Кристъл Палас не успя да привлече под наем Джак Уилшър от Арсенал, но преговаря с един бивш футболист на Артилеристите – Матьо Фламини. 

32-годишният французин е свободен агент, а в състава на Орлите има място и мениджърът Алан Пардю призна, че вече е провел разговори с опитния футболист. 

„Имаме възможност да добавим още един играч към отбора си и Матьо се вписва в профила, който търсим. Той определено ще ни донесе опит, който ще ни помогне в стремежа да печелим мачове. Вече говорихме на два пъти  относно ролята му и това, което би могъл да ни донесе, но ще видим какво ще стане” заяви Пардю. 

Фламини бе част от Арсенал за 7 сезона в продължение на два периода, но в последните кампании бе преследван от доста контузии заради които не игра особено много. Той обаче може да играе на различни позиции, включително и като краен бранител, което го прави добър вариант. 

„Той взимаше често участие в най-важните мачове на Арсенал и това е нещо, което много ми допада, тъй като на него може да се разчита. Винаги съм му се възхищавал, така че ще преценя с какво може да ни помогне. На 32 години е, но това не е проблем” добави Пардю.