Ромелу Лукаку се отпуши с хеттрик и донесе победата на Евертън с 3:0 като гост над Съндърланд в последен мач от 4-ия кръг на Висшата лига. 

Белгиецът не бе вкарвал в 11 поредни мача, но сега реализира 3 попадения само за 11 минути. Така Карамелите продължават без загуба и вече имат 10 точки, колкото и Челси и само 2 по-малко от Манчестър Сити. 

Съндърланд пък регистрира 23-и пореден двубой без победа през август и септември, като серията започна през 2012-а. Черните котки са 19-и само с точка в актива си и за 6-и пореден сезон стартират без успех в първите си 4 мача. 

Евертън имаше предимство през първото полувреме и още в първите секунди Ромелу Лукаку почти се измъкна, но Джордън Пикфорд се хвърли в краката му и спаси. 

Пак нападателят бе близо до гол в 12-ата минута, когато Яник Боласи центрира отдясно и белгиецът засече с глава, но Пикфорд отрази с отличен рефлекс. 

Постепенно домакините започнаха да спират още по-рано атаките на противника, но от своя страна имаха затруднения в атака, където въпреки старанието на Янузай и Дефо не се стигаше до проблеми за Стекеленбург. 

Едва малко преди почивката холандецът трябваше да се намесва, когато Линдън Гууч опита центриране, а топката се насочи към горния ляв ъгъл, но холандецът отрази. 

След почивката ситуацията се промени. Роналд Куман пусна Жерард Деулофеу на мястото на Рос Баркли и скоростта в действията на тима стана още по-голяма. 

Пробивът бе направен в 60-ата минута, когато Идриса Гей се пребори за една топка, напредна и центрира отлично към Лукаку, който с глава отбеляза и сложи край на головата си суша. 

Малко след това белгиецът тресна гредата след обръщане и удар, а в 68-ата минута направи 2:0, отново с глава, този път след пас на Боласие. 

Разгромът на Съндърланд стана пълен само 3 минути по-късно, когато след многоходова комбинация Миралас изведе Лукаку сам срещу вратаря и нападателят оформи хеттрика си.