Един от най-опитните играчи в момента в английския елит - Гарет Бари от Евертън, ще запише своя мач №600 във Висшата лига, когато Карамелите срещнат Мидълзбро в събота. 

Така английският халф ще стане едва третият футболист с подобно постижение в историята. Повече от него имат единствено Райън Гигс (632 мача) и Франк Лампард (609) като от двамата само вторият все още е активен футболист, макар и не на Острова. 

Мениджърът Роналд Куман обяви официално, че ще пусне полузащитника на терена и заяви, че той остава важна част от състава. 

"Това е невероятно постижение за Гари, тъй като не всеки ден можеш да отпразнуваш 600 мача във Висшата лига. Това са 19 сезона поред, а все още е важна фигура за нас и не го пускаме за по няколко минути. Той е много умен играч, като единствено трябва да му намаляваме по малко натоварванията в тренировките" сподели Куман. 

35-годишният Бари дебютира във Висшата лига през 1998-а година, като записва 365 срещи в елита с Астън Вила. След преминаването си в Манчестър Сити се отчете със 132 мача, а с екипа на Евертън е със 102 срещи, като в тези мачове е вкарал общо 51 гола, като през този сезон също вече отбеляза.