Евертън направи най-добрия си старт в елита от 38 години, след като победи Мидълзбро с 3:1 у дома и записа четвърти пореден триумф. Мачът бе юбилеен за Гарет Бари, който бе под №600 за него във Висшата лига и халфът дори вкара. 

Карамелите вече имат 13 точки и са втори в подреждането след Манчестър Сити. През 1978-а те също започнаха с 4 победи и равен от първите си 5 срещи, като в края на кампанията заеха четвърта позиция. 

Загубата бе втора поред за Боро, който като цяло бе надигран от съперника си и остава с 5 точки в актива си. 

До средата на първото полувреме не се случи нищо интересно преди в 22-ата минута реферът Лий Мейсън да излезе на сцената. При висока топка Алваро Негредо връхлетя върху вратаря в опита да играе с нея и го изблъска, а стражът изпусна в мрежата. 

За изненада на всички съдията призна гола, а протестите на домакините не им донесоха успех. Те обаче изравниха 2 минути след това, когато след корнер и отклонена топка Гарет Бари бе свободен на далечната греда и вкара. 

В края на първата част домакините направиха пълен обрат. Шеймъс Колман нахлу към наказателното поле, размени пасове с Лукаку, след което излезе на добра позиция и стреля покрай Валдес за 2:1. 

В добавеното време Боласие прати фалцова топка към далечния ъгъл, Лукаку посегна за нея и макар и да не стана ясно дали я докосна, голът бе записан на негова сметка, с което мърсисайдци съвсем се успокоиха. 

След почивката хората на Роналд Куман заиграха малко по-консервативно и успяха да затворят спокойно мача, като не допуснаха кой знае какво положения пред вратата си.