Майк Филън най-после бе назначен официално за мениджър на Хъл Сити, след като дълго време обмисляше офертата на клуба. 

Бившият помощник на сър Алекс Фъргюсън беше със статут на временен наставник след напускането на Стив Брус през юли, но това не му попречи да бъде избран най-добър треньор във Висшата лига за август. 

„Трябваше да мине известно време преди това да се случи, но аз съм радостен от позицията, която получавам и гледам към предизвикателствата пред нас. Тези неща отнемат време, но всичко трябваше да бъде направено коректно. Сега най-важното е да направим така, че футболистите да бъдат успешни играейки за клуба“ заяви 43-годишният Филън, който за първи път ще бъде главен мениджър на отбор. 

Хъл спечели първите си два мача от първенството, след като победи Лестър и Суонси, преди да загуби драматично от Манчестър Юнайтед. Програмата на тима също бе доста трудна и той трябваше да се срещне с повечето водещи отбори, като в момента е 15-и със 7 точки и в събота ще играе с Борнемут. 

„Получих страхотна подкрепа от всички тук и искам да продължа да работя, въпреки огромните предизвикателства пред нас. Феновете обаче са невероятни, а и момчетата ме подкрепиха напълно, така че очаквам с нетърпение следващите няколко мача“ добави Филън.