Английският национал Адам Лалана поиска от Футболната асоциация бързо да обяви кой ще бъде постоянният мениджър на отбора, но и изрази надежда, че настоящият бос ще остане начело за постоянно. 

Гарет Саутгейт продължава да бъде с временен статут, след като замени скандално напусналия Сам Алърдайс, а като се добави и това, че в първата половина от годината начело бе Рой Ходжсън излиза, че Трите Лъва са имали трима треньори през 2016-а, което според играча не е добре. 

„Във футбола имаш нужда от стабилност, а когато си част от националния отбор тогава просто нямаш толкова време, колкото в клубния си тим. Много по-различно е. Ние ще дадем всичко от себе си за Гарет и се надявам, че той ще се справи максимално добре, за да остане за постоянно” заяви Лалана преди сблъсъка с Шотландия. 

„За нас е много важно максимално бързо да разберем дали той ще продължи да води отбора и кой ще бъде треньор. Само тогава можеш да градиш идентичност в играта си. На последните големи турнири не се справяме особено добре и това е нещо, което трябва да променим. Вероятно не успяваме да се справим с напрежението, но ако работим сериозно това ще се промени” добави халфът, който отдава силното си представяне през сезона на Юрген Клоп. 

„Аз се наслаждавам да работя с него, а това се отнася и за останалите момчета в Ливърпул и резултатите го показват. Той ми вярва, аз също и отношенията ни са отлични. Можем да си кажем и критики, но това само ни кара да вървим напред без да има негативно влияние и е нещо много хубаво” казва още Лалана.