Евертън продължава с лошите резултати и сега загуби с 2:3 при гостуването си на Уотфорд в първия мач от 15-ия кръг на Висшата лига. 

Карамелите имат само един успех в последните си 10 срещи и продължават да се смъкват в подреждането, като остават с 20 точки. Стършелите пък ги изпревариха и вече имат 21.

Ромелу Лукаку даде аванс на гостите в 17-ата минута след отличен пас на Гарет Бари, който записа своя мач №609 във Висшата лига и се изравни с Франк Лампард на второто място. Пред него остава само Райън Гигс с 632. 

Подобрението в играта на Уотфорд обаче даде резултат в 36-ата минута, когато много активния Стефано Окака оправда титулярното си място. Той отклони с пета подаване на Амрабат. 

Домакините направиха решителна крачка към успеха в средата на втората част, когато вкараха два гола с глава. Първо отбеляза Себастиан Прьодл (59), а след това и Окако реализира за втори път (64). 

Едва след това Евертън се подобри и успя да върне едно попадение отново чрез Лукаку, който също вкара с глава. Гостите имаха и претенции за дузпа при една ситгуация, но такава не бе отсъдена и Уотфорд спря серията си от 11 поредни мача без успех срещу Карамелите, побеждавайки ги за първи път от 1987-а година. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/DkNyeqmlKNU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>