Мениджърът на Бърнли Шон Дайш поиска наказания за играчите, които симулират след зачестилите случаи напоследък на Острова. 

В събора Робърт Снодграс от Хъл спечели дузпа, за която след това се извине, а преди дни Деле Али от Тотнъм направи нещо подобно при разгрома над Суонси. 

Дайш вярва, че ако в Англия такива случаи бъдат разглеждани от специална комисия, която да налага санкции от по 3 срещи, много бързо тези случаи ще бъдат ликвидирани. 

„Ако футболистите получават наказания по видеозаписи, тези неща ще изчезнат. Шокиран съм, че това още не е въведено. Някои отбори имат играчи, които веднага биха били санкционирани“ заяви Дайш. 

„Това е съвсем лесно да се прецени. Назначаваш комисия от експерти и тя ще налага санкциите. Така до 6 месеца такива случаи вече няма да има. Нещата стигнаха твърде далеч. Направо е нелепо. Не мога да разбера как подобно нещо може да бъде приемано за нормално. Мога да ви кажа, че вече децата масово симулират. Не мисля, че това е особено хитро, а и те копират истинските играчи“ добави той. 

Понастоящем наказанията за симулация са само жърт картон и тоа ако съдиите са напълно сигурни, че футболистите искат да ги измамят.