Трима играчи на Евертън подписаха нови договори с клуба, обявиха Карамелите дни преди градското дерби срещу Ливърпул в понеделник. 

Това са опитните Лейтън Бейнс, Гарет Бари и младия защитник Мейсън Холгейт. За левия бранител споразумението е до 2019-а, а 35-годишният халф се обвърза до лятото на 2018-а. 

„Гарет Бари е достатъчно интелигентен играч и това, че във Висшата лига само Райън Гигс има повече мачове от него, е красноречив. Да се надяваме, че той ще надмине това постижение. Говорим за силен характер и ключов играч за нас“ заяви мениджърът Роналд Куман. 

Бейнс е вече в 10-ия си сезон при Карамелите и на 32 остава достатъчно значима фигура, като наскоро премина границата от 350 участия за мърсисайдци. 

„Лейтън винаги се държи перфектно. Обича да работи сериозно, за се учи и има отличен поглед върху играта, така че е отлично, че остава при нас“ заяви Куман. Договорът на Холгейт е до 2021-а, като той дебютира в началото на сезона и записа 6 двубоя на сметката си, като напоследък редовно попада в групата за мачовете.