Закъсалият Кристъл Палас не издържа и уволни мениджъра Алан Пардю почти 2 години, след като специалистът пристигна на „Селхърст Парк”. 

Загубата от Челси миналия уикенд с 0:1 остави Орлите на 17-о място във Висшата лига, като отборът е с най-слаби показатели от всички 92 професионални клуба в Англия за календарната 2016-а. 

Лондончани спечелиха едва 6 от своите 36 мача през тези 12 месеца, като спечелиха едва 26 точки. През пролетта тимът успя да оцелее и стигна финала за ФА Къп, загубен от Манчестър Юнайтед. 

„Бих искал да благодаря на всички в Кристъл Палас за фантастичната подкрепа. Конкретно на играчите, които дадоха всичко от себе си и на Стив Периш и борда на директорите. Добрите ми чувства към клуба остават и съм тъжен, че времето ми тук приключи. Желая всичко най-хубаво на отбора и на невероятните фенове” заяви Пардю. 

„Бих искал да отбележа огромната благодарност за работата на Алан, сега като мениджър, а и преди като футболист. Той бе напълно отдаден в работата си тук и ни подобри в много аспекти от играта, така че ние му желаем успехи в бъдеще” заяви президентът Стив Периш. 

През 2015-а Пардю изведе Палас до 10-о място в класирането, което бе най-доброто за клуба в елита от 1992-а година. Последва обаче спад и 15-о място през миналия сезон. При него клубът на два пъти счупи трансферния си рекорд първо за Йоан Кабай, а през това лято и за Кристиан Бентеке, за когото бяха дадени 32 милиона паунда на Ливърпул.  

Той е вторият уволнен мениджър през сезона във Висшата лига, след като преди него Суонси се раздели с Франческо Гуидолин.