Кристиан Бентеке без съмнение е доказан голмайстор, но се оказва, че той носи доста лош късмет на мениджърите от Англия, които са го привличали до момента. 

Нещо повече: оказва се, че всеки път, когато клуб от Острова го вземе, специалистът, който го е привлякал след това е уволнен. 

Пол Ламбърт го доведе в Астън Вила за 7 милиона паунда през 2012-а и първоначално всичко вървеше добре, но през сезон 2014-15 мениджърът бе уволнен, а няколко месеца след това белгиецът пое към Ливърпул. 

Брендън Роджърс накара Червените да извадят огромните 32,5 милиона паунда за футболиста, но само 3 месеца след това северноирландецът бе изгонен от Мърсисайд след равенство с градския съперник Евертън. 

След като се оказа, че Юрген Клоп не го харесва, през лятото на 2016-а Алан Пардю го взе в Палас за цели 27 милиона и въпреки че Бентеке реализира 8 гола до момента, не успя да спаси своя бос от уволнение. 

При това положение следващият наставник, който реши да заложи на белгиеца, може би ще трябва да се замисли много внимателно преди да го вземе.