Полузащитникът на Тотнъм Деле Али струва повече от 50 милиона паунда и Шпорите трябва да направят всичко по силите си, за да го задържат. Това обяви анализаторът на „Скай Спортс” Джейми Реднап. 

Снощи младокът вкара 2 гола и спечели дузпа при 4:1 над Саутхемптън. Той записа своя 50-и мач за лондончани във Висшата лига, като в тези двубои е бил замесен в 26 гола, вкарвайки 16 и правейки 10 асистенции. 

Наскоро се заговори, че ПСЖ е готов да даде огромна сума, за да го вземе, но според Реднап ако това стане Тотнъм ще имат страшно много проблеми. 

„Той притежава всичко необходимо, за да се превърне в един от най-добрите халфове в света. Клубът го взе само за 5 милиона, а сега цената му е повече от 50 милиона. Той бележи голове, изработва ги и има качествата на най-качествените полузащитници” заяви Реднап. 

„Бих казал, че е сензационен и Тотнъм има късмет да го има на разположение. Невероятно е колко бързо стигно до най-добрите в света. Смятам, че тепърва обаче ще виждаме още по-добри неща от него. Притежава футболна арогантност, която съм виждал много рядко в кариерата си. Стивън Джерард бе такъв на 17. Али е на 20, но има самочувствие и гледайки другите си казва – „аз съм по-добър от  вас” добави Джейми. 

„Големият проблем на Тотнъм ще бъде дали ще може да отговори на амбициите му. Ако го направи, Али ще остане при тях. Той обаче ще иска и топ-заплата, която ако не получи може да го накара да премине в друг тим, а всеки отбор би искал да го има при себе си” категоричен е Реднап.