Полузащитникът на Евертън Гарет Бари не смята да приключва с футбола скоро. 35-годишният ветеран удължи договора си с Карамелите до лятото на 2018-а и остава много важана част от състава на Роналд Куман. 

С 611 мача във Висшата лига на сметката си, той е на 21 участия от абсолютния рекорд на Райън Гигс, който почти сигурно ще счупи в началото на следващия сезон и изобщо не смята да спира с любимата игра. 

„При всички положения на моменти е трудно да се справиш с напрежението. Минаваш през периоди, в които се замисляш дали да не смениш отбора или да не се откажеш. Аз обаче не смятам да спирам“ заяви той. 

„Говорил съм много с мои приятели, които са прекратили кариерите си и те винаги сами казвали – „продължавай да играеш докато можеш“. Просто трябва да запазиш амбицията си и да бъдеш на високо, защото в противен случай няма да издържиш“ добави Бари, който е играл още за Астън Вила и Манчестър Сити и направи дебюта си в елита през май 1998-а. 

„Бях толкова нервен и притеснен, че не зная какво точно се случи, докато играх през тези 35 минути. Накрая бях просто доволен, че всичко свърши. Когато си на 17 си наистина страшно млад и гледайки настоящите момчета често си мисля, колко е притеснително за тях да бъдат в съблекалня с толкова опитни играчи“ каза още Бари. 

Довечера неговият Евертън ще даде началото на 19-ия кръг във Висшата лига с гостуване на последния Хъл. Карамелите спечелиха два от последните си три мача и се надяват, че ще завършат годината с нов успех.