Мениджърът на Кристъл Палас Сам Алърдайс твърди, че клубът не смята да се разделя с рекордната покупка Кристиан Бентеке, макар и да не бе напълно категоричен, че белгиецът ще остане. 

Орлите водят сериозна битка за оцеляване и предвид неяснотата за бъдещето на клуба има сериозни слухове, че Бентеке може да бъде продаден. Нападателят бе взет за 27 милиона паунда миналото лято, но се твърди, че китайски клубове за готови за го купят веднага и дори лондончани вече са отказали предложение от 40 милиона лири. 

„Във футбола никога не трябва да казваш никога и за момента той остава футболист на Кристъл Палас. Планирам той да бъде тук и след края на месеца. Ясно е обаче, че трябва да играем по-добре за него. Той е играч, който има голямо влияние върху играта и ние трябва да го използваме по-добре” заяви Алърдайс. 

„Така или иначе в момента всеки трябва да играе по-добре и да повиши нивото на играта си, не само Кристиан. Основната ми цел в момента е да заздравя защитата. Получихме оферти за трима или четирима играчи и по-късно ще разберем дали те ще бъдат успешни или не” добави босът на Палас, чийто тим има лондонско дерби с Уест Хям в събота.