Сагата около бъдещето на Димитри Пайе е пред приключване, след като Уест Хям склони да продаде звездата си на Марсилия за 25 милиона паунда. 

Според информация на „Скай Спортс“ френският национал пътува за медицински тестове, след което трансферът ще бъде завършен и той ще се върне в клуба, от който премина при Чуковете преди само 18 месеца. 

Както е известно футболистът отказа да играе за Уест Хям преди 2 седмици и изяви желание да се върне в родината си по семейни причини. Оттогава той бе пратен зада тренира с младежите на клуба. 

Последваха 3 оферти от Олимпик, които бяха отхвърлени преди френският клуб да обяви, че няма да даде повече от 25 милиона лири. Лондончани се надяваха да получат 30, но в крайна сметка прецениха, че няма смисъл да протакат повече нещата, а така или иначе ще получат повече от два пъти по-голяма сума за играча, когото купиха за 10,7 милиона през лятото на 2015-а. 

За 60 мача той отбеляза 15 гола с екипа на Уест Хям, като се превърна в истински хит във Висшата лига и миналия февруари подписа договор с клуба за 5 години и половина.