Новото попълнение на Евертън Морган Шнайдерлен е на мнение, че Карамелите могат да се намесят в битката за европейско участие, въпреки че за момента изостават. 

7 мача без загуба, от които бяха спечелени 5, помогнаха на мърсисайдци да съкратят разликата до отборите пред себе си и макар все още да са на 7-о място, те са само на 5 точки от Манчестър Юнайтед и на 6 от градския съперник Ливърпул. 

„Искаме да завършим на възможно най-добрата позиция и да догоним отборите пред нас. Не мисля, че разликата е толкова голяма, така че защо не? Можем да ги достигнем ако направим добра серия от резултати. Целта ни е да се класираме за Лига Европа, което би било добра основа за новия сезон“ заяви французинът, който премина в тима през януари от Юнайтед и е доволен отново да работи с Роналд Куман.

„Това казва каквото мисли и това е много важно. Иска от играчите си да се подобряват, но също така е спокоен независимо дали отборът преминава през добри или лоши периоди. Винаги се стреми да бъде позитивен, а освен това има характер на победител“ не спести похвалите си за холандеца Шнайдерлен.